مراقبه چیست و چه کاربردی دارد؟
بسیاری از ما نام مراقبه را بارها شنیدهایم، اما برای امتحان کردن آن تردید داریم. این روزها مطالب زیادی دربارهی تأثیرات مثبت مراقبه بر جسم و روح میخوانیم. با ما باشید تا در ادامه با مراقبه و فواید آن برای زندگیمان بیشتر آشنا شویم.
مراقبه شاید در ابتدا سخت و بیفایده به نظر برسد، اما با شروع آن و مشاهدهی اثرات مثبتی که بر ذهن و جسم دارد به انجام آن ترغیب میشوید. برای شروع میتوانید از روزی دو دقیقه شروع کنید. همین مقدار کم، به مرور زمان به یک عادت دائمی و پایدار تبدیل میشود. شاید دو دقیقه مراقبه تأثیر قابل توجهی نداشته باشد، اما این کار را به یک عادت روزانه تبدیل میکند.
اما مراقبه چطور باعث آرامش جسمی و روحی ما میشود؟ این عادت چطور میتواند بر ذهن و مغز ما تأثیرگذار باشد؟ ابتدا باید به یک سؤال اصلی و مهم پاسخ دهیم:
مدیتیشن یا مراقبه چیست ؟
روشهای متفاوتی برای مراقبه وجود دارد. دو شیوه از انجام مراقبه که معمولا مورد توجه تحقیقات علمی قرار میگیرد؛ یکی توجه متمرکز یا مدیتیشن تمرکزی و دیگری مراقبهی نظارت باز است.
مراقبهی تمرکزی زمانی است که شما روی یک چیز خاص تمرکز میکنید، مثلا روی نفس کشیدن، یکی از احساسات دورنیتان یا حتی یک شی بیرونی. نکتهی اصلی در این نوع مراقبه این است که شما باید کاملا روی یک چیز تمرکز داشته باشید و اگر توجهتان منحرف شد، دوباره تمرکز کنید.
در نوع دوم مراقبه یعنی مراقبهی نظارت باز، شما بر تمام چیزهایی تمرکز میکنید که اطراف شما اتفاق میافتد. در واقع بدون اینکه به چیزی واکنش نشان بدهید، فقط ملاحظه و نظارت میکنید.
با یوگامهربانو هشت هفته با مراقبه زندگی کنید و به تمرینات خود ادامه دهید تا به فواید اصلی آن دست پیدا کنید
بدون دیدگاه